Maailma naiste aasta auto 2024 kategooriate võitjad on teada. Kuigi eelvalikus oli palju neid mudeleid, mis Eestisse kunagi ei jõua, on tiitlivõitjad siinsetele autosõpradele hästi tuttavad. Eestit esindab WWCOTY kohtunikekogus Accelerista vastutav väljaandja Ylle Rajasaar.

Maailma nais-autoajakirjanikud valivad aasta autot tänavu neljateistkümnendat korda. Eelvalikus oli seekord 62 uudismudelit, mis jõudsid esmakordselt müügile 1. jaanuarist 31. detsembrini 2023.

WWCOTY kohtunikekogusse kuulub nüüdseks üle 70 naisajakirjaniku kõigilt viielt kontinendilt, tänavu andsid oma hinded 62 žürii liiget. Nais-autoajakirjanike valikud on viimastel aastatel (lõpuks ometi) pälvinud tootjate ja autotööstuse mõjuisikute tähelepanu ning nende otsuseid võetakse tõsisemalt.

Sarnaselt teistele autode iludusvõistlustele, ei vali ka naisajakirjanikud enam eraldi elektriautot, sest valdaval osal uudismudelitel on peal hübriid- või elektriajam. Teist aastat järjest nimetatakse aga parim 4×4 ja pikap.

“Kuldne võitja” ehk WWCOTY 2024 aasta tiitlivõitja kuulutatakse välja rahvusvahelisel naistepäeval, 8. märtsil ja selle valimiseks tuleb žürii liikmetel veelkord vaagida kõiki kategooriate võitjaid, nendega sõita ja langetada võimalikult erapooletu otsus.

Parim SUV KIA EV9

KIA EV9 on esimene keskklassi elektriline maastur, millel on kuni seitse istekohta. Auto aerodünaamika jätab ülihea mulje, kuigi tegu on 5-meetrise “elukaga”.

KIA EV9 paistab silma ka oma uuendusliku disaini, kõrgtehnoloogia, kahesuunalise laadimise ja ülikiire 800-voldise laadimise poolest. Lisaks on selle hind võrreldes selle segmendi teiste mudelitega väga soodne.

LOE TÄISPIKKA ARTIKLIT ACCELERISTA LEHELT >>>>>