“iF Disainiauhind” anti mudelitele Kia Optima Sportwagon, Niro ja Rio. Kial on nendega kokku nüüdseks 12 iF tootedisaini auhinda. Värskelt auhinnatud uus Rio jõuab Eestis müügile aprillikuus.

7. veebruaril tuli Frankfurdist Kiale häid uudiseid: tootja on võitnud iF Disainiauhindade konkursil kolm auhinda oma värskete mudelite silmapaistva disaini eest. Nii Niro hübriid-linnamaastur, Optima Sportswagon kui tuttuus Rio supermini pälvisid kõik tootedisaini auhinna.

KAHEKSA AASTAT VÕIDUKAT DISAINI

2017. on kaheksas järjestikune aasta, mil Kia on võitnud vähemalt ühe iF disainiauhinna. Värske kübaratrikk auhindadega tähendab, et tootjal on kokku tervelt 12 iF auhinnaga pärjatud mudelit.

Peter Schreyer, Kia Motors Corporation’i president and peadisainer kommenteerib: “Need värskeimad iF auhinnad on tunnustus meie suurepärasele globaalsele disainitiimile. Kõik kolm mudelit, mille kallal Kia disainikeskused Koreas, Saksamaal ja Ameerika Ühendriikides tegid tihedat koostööd, on meie kaubamärgi jaoks väga tähtsad.

Niro ja Optima Sportswagon’iga on Kia tunginud uutesse turusektoritesse ja saavutanud mõlemas segmendis eristuva positsiooni innovatiivse, pilkupüüdva disainiga. Uue generatsiooni Rioga oleme andnud ühele meie ülemaailmsele bestseller’ile oluliselt lihvitud, küpsema iseloomu.”

Kia Niro pakub kombinatsiooni sileda välimusega kompaktse linnamaasturi praktilistest eelistest ja esteetilisest veetlusest, eristades seda konservatiivsema disainiga hübriidmudelitest. Tegemist on maailma esimese hübriid-linnamaasturiga.

Optima Sportswagon, Kia kõigi aegade esimene Euroopa turu jaoks välja töötatud D-segmendi universaal, pakub löövat välisdisaini ja kõrgekvaliteedilist interjööri koos lisapraktilisuse ja sportliku universaali välise veetlusega.

Kia kolmas auhinnavõitja aastal 2017, täiesti uus Rio, tuleb Euroopas turule esimeses kvartalis, ja pakub ostjatele julget uut disaini ja moodsat salongi, mis on läbimõeldult sisustatud värskeima info-, meelelahutus- ning turvatehnoloogiaga.

Pikem kapott ja vertikaalsem C-tugisammas annavad autole eesmärgikindlama ja agressiivsema hoiaku, seda koos juhile mõeldud ekraaniga, mis lisab innovatiivse nüansi ja ergonoomilise disaini.

iF DISAINIAUHINDA PÜÜDIS ÜLE 5500 TOOTE

Konkursile iF Disainiauhind 2017 esitati üle 5500 toote 59 riigist. Konkurents sellel mainekal võistlusel on aasta-aastalt kasvanud, seda hämmastavam on Kia tulemus: võtta priis lausa kolme uudismudeli eest.

iF Disainiauhind jagati esimest korda välja aastal 1953, nüüdseks on see kujunenud maailma üheks olulisemaks disainivaldkonna preemiaks. Auhinnavõistlusele pani alguse Hannoveri Messi algatatud tootenäitus ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (Hea Tööstusdisain) ning see on nüüd üks maailma suurimaid disainivõistlusi.

iF Disainiauhind antakse välja seitsmes kategoorias:
– toode
– pakend
– kommunikatsiooni- ja teenuse disain
– arhitektuur
– sisearhitektuur
– professionaalsed kontseptid

Kõik Kia uued mudelid pälvisid austuse ja võidupärja Tootedisaini kategoorias. Aastal 2017 esitasid 59 riigi firmad kokku 5575 toodet sõltumatule rahvusvahelisele žüriile, mis koosnes 58 disainiala eksperdist.

iF Disainiauhindade ametlik esitlus toimub 10. märtsil 2017 BMW Welt’is Münchenis. Valik võitnud toodetest pannakse välja ka iF Disaininäitusel Hamburgi HafenCity’s. Lisaks sellele saab kõiki võitjaid näha iF’i kodulehel, ning neid saab vaadata ka nutitelefoni äpp’ist ‘iF design’.

Loe artiklid ka Acceleristast: https://www.accelerista.com/uudis/if-disainiauhind-kia-voidutseb/