Vaid paar kuud pärast turuletoomist pärjati ainult Euroopas saadavalolevat Kia Picanto kolmeukselist mudelit ihaldusväärse iF 2012. aasta tootedisainiauhinnaga. Selle auhinnaga märgitakse lisaks disainikvaliteedile ära ka teisi kriteeriume, sealhulgas koostekvaliteeti, innovatsiooni ja keskkonnasõbralikkust.

Picanto seekordne äramärkimine on kolme aasta jooksul neljas Kiale omistatud iF tootedisaini auhind. Eelnevalt on pärjatud Venga B-segmendi MPV (2010), Sportage kompaktse linnamaasturi (2011) ja Optima keskmise suurusega sedaani (2011) mudeleid. Lisaks eeltoodule on bränd viimaste aastate jooksul neljal korral võitnud Red Dot disainiauhinna.

„iF tootedisaini auhinna saamine uue Kia Picanto eest on meie disainimeeskonnale suur võit ja teretulnud tunnustus meie brändi disainilembesele strateegiale,“ ütles Kia disainijuht Peter Schreyer. „Teise põlvkonna Picanto disain on äärmiselt sihipärane ja enesekindel ning sõiduki sportlikkus tuleb eriti esile kolmeukselisel versioonil.“

3,6 meetri pikkust Kia Picantot iseloomustavad julge ja dünaamiline stiil, kvaliteetne salong ja esmaklassilised omadused. See mudel on mõeldud eelkõige üha rohkearvulisematele nutikatele tarbijatele, kes soovivad oma senise auto väiksema vastu välja vahetada.

Enamusel turgudest on Picanto saadaval kahe üliefektiivse bensiinimootoriga (69 hj ja 85 hj), mis kombineerituna sõiduki lisavarustusse kuuluva stopp-start ISG süsteemiga vähendab CO2 heiteid kuni 95 g/km tasemeni. Kia unikaalne 7-aastane/150 000 km garantii kuulub kõigi Lääne-Euroopas müüdavate Picantode standardpaketti.

Praegune Picanto on esimene, mida pakutakse ka kolmeukselisena. Suuremal osal turgudest on saadaval ka viieukseline keremudel. Euroopas eeldatakse kolmeukselise mudeli müügi osakaaluks Picanto kogumüügist 36 protsenti. Kokku 179 405 tarnitud sõidukiga kuulus Picanto 2011. aasta esimese üheksa kuu jooksul (esimese ja teise põlvkonna mudelid kombineerituna) ülemaailmselt Kia müüduimate mudelite hulka.

„Oleme kindlad, et uus Picanto annab väikeautode segmendile uue tähenduse, pakkudes endas paljusid tavapäraselt suuremate sõidukite juurde kuuluvaid võimalusi, mugavusi ja mahukamat pagasiruumi,“ ütles Kia Motors Corporationi vanemasepresident ja tegevdirektor Tae-Hyun (Thomas) Oh. „Meie esimese kolmeukselise A-segmendi mudeli eest saadud auhind on järjekordne selge märk sellest, et meie jõupingutused Kia positsioneerimisel disainilembese brändina tasuvad end ära.“

iF preemiat on alates selle loomisest 1953. aastal välja antud iga-aastaselt ja tänaseks on see saanud üheks maailma olulisimatest disainiauhindadest. Auhinna juured peituvad Hannoveri messikeskusest alguse saanud „Die gute Industrieform“ (Hea Tööstusdisain) nime kandvates ja tänaseks maailma suurimate disainivõistluste nimistusse kuuluvates tootenäitustes. 2012. aastal oli näituse 16 erinevas kategoorias registreeritud kokku 2 923 toodet. Kia Picantot austati autosid, laevu, ronge ja lennukeid ühendavas transpordidisaini kategoorias.

iF 2012. aasta tootedisaini auhindade ametlik kätteandmistseremoonia toimub 10. veebruaril 2012 Müncheni loova äri nädalal. Kõiki võidutooteid eksponeeritakse Hannoveri messikeskuses (6-10. märtsil 2012), Hamburgis korraldataval iF disaininäitusel ja sellele järgneval iF disaininäitusel Hainani linnas Hiinas.