Detsembri lõpus jõuab Eestisse uus viienda põlvkonna Kia Sportage. Mudel on valminud Korea, Saksamaa, Ameerika Ühendriikide ja Hiina Kia disainikestuste koostööna.

Mudelite hinnad selguvad detsembri alguses.

Mudel on saanud täiesti uuenenud välis- ja sisekujustuse. Julge ja detailiderohke radiaatorivõre sisaldab endas ka Kiale iseloomulikku “tiigrinina” mis on saanud kaasaaegse kujustuse ning on ühenduses uudsete bumerangi meenutavate päevasõidutuledega.Küljelt on autol säilinud selged maasturile omased jooned. Sportagele uudse lisana on võimalik valida nüüd ka kahevärviline musta katusega kere rõhutades nii sportlikke jooni ja dünaamilist C-piilarit. Tagant iseloomustavad mudelit jõulised õlad ja kandilised tagatuled, mis visuaalselt muudavad auto laiemaks.

Sisekujustus pakub julgeid disainilahendusi ja innovatiivset tehnoloogiat. Suur kaarjas puutetundlik ekraan ja peenete detailidega ventilatsiooniavad  mõjuvad suursuguselt ja annavad salongile juurde laiust ja sügavust. Juhi ja kõrvalistuja vaheline kõrgläikeline konsool pakub mugavust ja on viimistletud peenete ja luksuslike materjalidega. Salongi pehmed ja kvaliteetsed materjalid ning sportlikud ja kõrgtehnoloogilised istmed annavad salongiviimistlusele viimase lihvi.

Uus Kia Sportage tutvustab mitmeid täiesti uudseid turvalisus ja tehnoloogilisi lahendusi. Uued elektrooniliselt kontrollitud amortisaatorid pakuvad mugavat sõiduelamust ja lisatud maastikurežiimid võimaldavad turvalist sõitu nii mudasel, liivasel kui lumisel pinnasel. Auto sisaldab ka kõiki kaasaaegseid aktiivse ja passiivse turvalisuse tehnoloogiaid nagu näiteks maanteesõiduabi (HDA), navigatsiooniseadmel põhinev adaptiivne kiirusehoidja (NSCC), hädapidurdussüsteem, ristmikul pööramise abisüsteem ja palju muud.

Uus Sportage on 4515mm pikk, 1865mm lai ning 1645mm kõrge ning 2680mm veljevahega mis muudab auto salongi ja pagasiruumi mahukaks ja mugavaks. Auto teise rea istmete vahel on 996mm jalaruumi ning pea sama palju ka kõrgust (998mm). Auto pagasiruum on 591L. Tagumisi istmeid saab kokku lappida suhtes 40:20:40 võimaldades saavutada 1780L pagasiruumi.

Uue Sportage mootorivalikus on lisaks bensiini- ja diiselmootoritele ka kerghübriid, hübriid ja märtsis 2022 lisandub valikusse ka pistikhübriid. Pistikhübriidil on 1,6 T-GDI mootor mis on kombineeritud 66,9kW elektrimootori ja 13,8kWh liitiumioonakuga. Pistikhübriidi võimsus ulatub kuni 265hj. Kia Sportage hübriidmootoriga versioon on varustatud 1,6 T-GDI (180hj) mootori, 44,2 kW elektrimootori ning 1,49kWh akuga ja annab kokku 230hj. Bensiinimootoritest on saadaval 1,6 T-GDI mida toetab kerghübriid (MHEV) süsteem, et vähandada CO2 emissioone ja optimeerida säästlikkust. Lisaks on valikus veel 1,6 (136hj) diiselmootor mis sisaldab SCR emissiooni kontrolli tehnoloogiat mis aitab vähendada kahjulikke hetitmeid. Diiselmootor on samuti varustatud MHEV tehnoloogiaga.

Bensiinimootorid on varustatud kas 7-käigulise DCT käigukasti või 6-käigulise manuaalkastiga ning diiselmootor 6-käigulise intelligentse manuaalkastiga (iMT) või 7-käigulise DCT kastiga.